Katselin justiinsa Napoleon Dynamiten.  Leffa kuuluu niihin elokuviin, joita ihmiset joko vihaavat tai rakastavat. Mä kuulun jälkimmäisiin. Napoleon on ihan ykkönen. Sillä on asenne kohdallaan :) Tietyssä mielentilassa kyseinen elokuva saa aikaa aivan hillittömiä naurukohtauksia. Mulla on pari kaveria, joiden kanssa tulee usein siteerattua Napoleonia.

Anttilan alennuskorista tarttui mukaan eilen The Prestige. Aivan mahtava elokuva, yksi suosikeistani. Juoni on moniulotteinen ja pitää otteessaan ja hämmentää vielä useamman katselukerrankin jälkeen. Ja kaiken kruunaa näyttelijät (Scarlett Johanssonia lukuun ottamatta). Michael Cane nyt on oman alansa maestro, mutta sitten on vielä Christian Bale ja Hugh Jackman. Bale kuuluu mun henk.koht. suosikkeihin, mutta pakko myöntää, että The Prestige on Jackmanin elokuva alusta loppuun.

Naputtelin viime yönä myös arviot Coralinesta ja Terminator: Salvationista, hirveässä kiireessä tän päivän deadlineen. Oon lukenut Neil Gaimanin kirjan Coraline varjojen talossa ja tämä siihen perustuva elokuva oli kerrassaan ihastuttava. Terminaattori sen sijaan sai mut huokailemaan. Voih. Yleensä pidän Christian Balesta elokuvassa kuin elokuvassa, mutta John Connorin rooli ei vaan ollut häntä varten. Salvation oli selkeästi kunnianhimoisempi hanke kuin T3, joka oli vain studiopomojen kamala rahastusyritys, mutta lopputulos oli surkea. Syytän heikkoa käsikirjoitusta ja ohjaajan osaamattomuutta.

Kässäri on nyt siinä kunnossa, että se pitäisi tulostaa ja lähettää kustantajalle tässä kesän aikana. Harkitsen Otavaa sillä ne tuntuu suhtautuvan aika mukavasti lasten ja nuorten kirjoihin. En kyllä jaksa elätellä suuria toiveita siitä, että se menisi läpi näin ensimmäisellä yrittämällä, mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Kirjoista puheen ollen, sain luettua George Orwellin Vuonna 1984. Mahtava teos. Ja äärimmäisen pelottava, vaikkei kauhua olekaan. Mä ahdistuin syvästi kirjan kuvaamasta painajaismaisesta yhteiskunnasta. Ja siitä miten maailma on todellisuudessakin menossa hyvää vauhtia kohti Orwellin maalaamaa kauhukuvaa. Harvoin ihmiset edes tajuavat kuinka paljon heidän tekemisiään vahditaan ihan päivittäin ja miten paljon heistä kerätään tietoa.

Ja sitten asiasta kolmanteen. Missäs viipyy kesähelteet? Ollaan päästy tasan kerran veneellä saareen. Viikko sitten vietettiin koko päivä Lehmäsaaressa ja multa kärähti iho aika kiitettävästi, kun oon tällainen kalkkilaivan kapteeni. Jotenkin oudosti sormet, kämmenselät ja jalkaterät paloi todella pahasti. Merellä se aurinko tosiaan polttaa herkemmin.