Jouduin katsastamaan työn puolesta uuden Twilight-elokuvan. Myönnän, että otin pientä stressiä sen arvioinnista. Syy stressiin on Twilightin osittain pelottava katsojakunta. Surffailin eräällä fanisivustolla ja seurasin negatiivisiin elokuva-arvioihin liittyvää keskustelua. Valtaosa faneista oli liikkeellä täydellä lynkkausmielellä. Elokuvalle yhden tähden antanutta kriitikkoa haukuttiin mm. mistään mitään tietämättömäksi keski-ikäiseksi katkeroituneeksi äijänkäppänäksi ja hänet oltiin valmiita tappamaan  Monille faneille tuntuu olevan vaikea käsittää, ettei heidän mielipiteensä elokuvasta ole se ainoa ja oikea.

Olen itse lukenut kirjasarjan ensimmäisen osan osittain mielenkiinnosta, osittain taustatyönä lehtiartikkelia varten. Kirja oli mielestäni huono, mutta yritän suhtautua elokuviin objektiivisesti. Twilight Uusikuu oli kaikesta huolimatta edeltäjäänsäkin surkeampi, puuduttavan tylsä ja koominen kaikessa melodramaattisuudessaan. Bellan ja Edwardin vuosisadan rakkaustarinaa ei ole mukava seurata, sillä suhde ei ole sieltä terveimmästä päästä. En osaa sanoa juontavatko elokuvan ongelmat juurensa surkeaan lähdemateriaaliin. Kristen Stewart ja Robert Pattinson ovat molemmat suhteellisen lahjakkaita näyttelijöitä, mutta Bellan ja Edwardin roolissa kaksikosta ei saada irti kuin aneemisia katseita ja toinen toistaan kornimpia lausahduksia. Toisaalta kriitikoiden sanomiset ovat todennäköisesti täysin yhdentekeviä kirjasarjan faneille. He rakastavat hahmoja ja tarinaa ja nauttivat elokuvista täysin rinnoin kriitikoiden murska-arvioista huolimatta.

 

Suru-uutinen: mun iPod vetelee viimeisiään. En tiedä mitä teen ilman sitä. En osaa nukahtaa iltaisin, jos en saa kuunnella äänikirjoja tai suosikkipodcastejani.

 

Stuff Mom Never Told You: www.howstuffworks.com/podcasts/stuff-mom-never-told-you.rss

Sarja naisten elämään liittyvistä mielenkiintoisista asioista. Muun muassa hääpukujen, rintsikoiden ja tyttökirjallisuuden historiaa. Miellyttävät ja asiansa osaavat juontajat.

 

Stuff You Missed In History Class: www.howstuffworks.com/podcasts/stuff-you-missed-in-history-class.rss

Nimi sen jo kertoo, eli historian tapahtumia käsittelevä podcast, jossa puhutaan silloin tällöin myös urbaanilegendoista ja myyteistä. Tutuksi tulevat mm. Atlantiksen kadonnut kaupunki, Billy the Kid, Borleyn pappila, Terrakotta armeija, Amelia Earhart ja monet muut.

 

Reasonable Doubts: feeds.feedburner.com/reasonabledoubtsblog/ZDGp

Skeptikon opas uskontoon, eli podcast ateisteille ja agnostikoille. Mielenkiintoiset aiheet ja asiantuntevat juontajat.

 

Scene Unsceen Movie Reviews With Chris and Jimmy: www.sceneunseenpodcast.com/category/podcast/

Viikottaisia elokuva-arvioita. Kuuntelen tätä lähinnä juontajien takia. Loistava parivaljakko, jonka jutustelua elokuvista on mukava kuunnella.

 

Movies You Should See: www.simplysyndicated.com/shows/moviesyoushouldsee/

Brittinelikko arvostelee klassikoiksi luokittelemiaan elokuvia kuten Psycho, Jurassic Park, E.T., Piukat paikat, Blair Witch Project ja monia muita. Juontajat ovat kerrassaan loistavia! Nauran usein ääneen heidän jutuilleen.