Suomen suosituin ihmiskoe on täällä taas. Isoveli valvoo apinalaumaa jo viidettä kertaa. Ja minähän tunnustan aivan häpeilemättä omistavani 24/7:n. En koe olevani mikään suuri fani, mutta BeeBeen tarjoama draama viihdyttää kuitenkin siinä määrin, että välillä on pakko parkeerata takapuoli koneen ääreen. Lisäksi jokapäiväinen tv-kooste on vain murto-osa päivän tapahtumista, ja minä tykkään muodostaa mielikuvani asukkaista ilman ohjaajan/leikkaajan avustusta.

Edellisestä kaudesta jäi katsomatta noin kolmannes. Mielenkiinto hiipui sen shokeeraavan alun jälkeen melko nopeasti. En myöskään löytänyt asukkaista missään vaiheessa henkilökohtaista suosikkia. Inhokkeja riitti senkin edestä. Tällä kertaa on kuitenkin toisin. Suosikit - ja inhokit - löytyivät jo ensimmäisen vuorokauden aikana!

Ei lienee mikään suuri yllätys, että sydämeni suli helsinkiläiselle Sampolle. Katsoin että nyt taloon asteli oikea skeittarin perikuva, mutta Sampon hyvä ensivaikutelma ulottui pintaa syvemmälle. Pisteet nousivat edelleen television Kickoffin ja päiväkoosteen myötä. Sympaattisen oloinen nuori mies, joka on rohkeasti oma itsensä. Olen Sampon kanssa myös samoilla linjoilla homoihin yhdistettävistä mielikuvista ja stereotypioista, joista hän puhui melko tunteella esittelyvideossaan.

Toinen suosikkini (tällä hetkellä) on Pelle Miljoonaa erehdyttävästi muistuttava Sami. Hän ei ehkä esiintynyt edukseen ensimmäisessä koosteessa, mutta totuus oli taas jossain muualla kuin tv-ruudulla. Samin karisma puri muhun jo ensimmäisen vuorokauden aikana. Kolmas asukas, joka jäi positiivisesti mieleen on Kouvolasta kotoisin oleva Esa J. Rauhallisen oloinen kaveri, joka pohtii varmasti muutakin kuin suihkurusketuksia ja sitä onko tukka hyvin ja näkyykö kello. Hänessä myös katse lepää ;)

Muut ovat vielä harmaata massaa, josta ei osaa sanoa juuta eikä jaata. Potentiaalisia ärsyttäjiä alkaa jo ilmetä, mutta pisimmät miinukset veti kyllä ensimmäisenä iltana homofobikoksi paljastunut Aso. Ymmärrän kyllä, että hänen kulttuuritaustansa saattoi olla osasyynä voimakkaaseen reaktioon, mutta whiskey-tango-foxtrot minkä elämän tämä kaveri jaksoi pitää siitä, että hän nyppii kulmakarvojaan ja on tästäkin huolimatta täyspäinen Tosimies. Tosimies, jota homot eivät vittu lääpi. Tosimiehisyyttä oli myös todisteltava lähentelemällä loppuilta talon juopuneimpia naisia. Kerrassaan hurmaava tapaus. Mutta aika siis näyttää mitä Ihmiskoe vuosimallia 2009 tuo tullessaan.

Käytiin isukin kanssa viime lauantaina kaksin merillä. Taisi olla kesän viimeinen saaripäivä siinä, syksy kun tekee tulojaan. Mun synttäreitä me kuitenkin vietetään koko perheen voimin Rankissa. Silloin eletään jo melkein lokakuuta ja yöt on pimeitä. Ajattelin ottaa mukaan mun kaukoputken ja tähyillä tähtiä, jos on kirkas yö. Saaressa kun ei ole kaupungin valosaastetta.

Oltiin iskän kanssa koko lauantaipäivä Koukkusaaren Lounatniemessä, joka on ollut mun lempi mesta lapsuudesta saakka. Siellä on mukava poukama, jossa on hiekkapohja ja valtavan lämmin vesi. Tuulensuojaisalla rannalla lämpötila nousi vielä reilusti hellelukemiin, vaikka elokuu on jo lopuillaan. Myös merivesi oli lahdelmassa kaksikymmenasteista. Koko saari oli täynnä mustikkamätästä ja me kerättiin iskän kanssa 10 litraa mustikoita alle tunnissa! Meno- ja tulomatkalla oli avomerellä aikamoista maininkia. Vene lensi välillä metrin ilmassa! Mutta meidän Amanda on niin sulavalinjainen leidi, ettei se pahemmin ryskäytä aallonharjalta laskeuduttaessa :)

 

Amanda Lehmäsaaren laguunissa (linssissä oli jotain töhkää)

Lehmäsaaren vastarantaa.

Kotkan edustalla oleva Kukouri ja Fort Slava.